De in Zaandam geboren (1972) kunstenares Katja Koevoet, lid van de NABK, is autodidact. Ze vervaardigde in haar beginperiode vooral olieverf schilderijen, maar in het jaar 2000 maakte ze de overstap naar digitale fotografie. Hoewel haar foto's erg aansprekend waren, was het resultaat toch niet helemaal datgene wat ze voor ogen had. Ze wilde dat haar foto's tot leven kwamen, alsof ze geschilderd waren.

Haar huidige werken variëren van realistische PhotoArt tot en met de meer abstracte PhotoArt. Thema's in haar werk zijn: de natuur, zee en strand en dieren en mensen. In Al haar werken laat ze zich leiden door kleur, compositie en haar emotie. Haar wereld, dingen beleefd en ervaren, verdriet, passie, tegenslag en geluk.

Katja Koevoet is als kunstenaar werkzaam in Hoorn, waar zij ook woont. Met haar bedrijf Katsphotoart maakt zij tevens  realistische en abstracte fotoart kunstwerken in opdracht voor particulieren en bedrijven, alle slechts in limited edition en Art Giglee Certified waardoor het unieke exemplaren blijven.
 Haar werken variëren van groot tot klein, ze spreken zowel oud als jong aan, zijn sfeervol en kleurrijk en hebben altijd iets verrassends in zich. Op afstand lijken veel van haar werken prachtige foto’s, maar komt men dichterbij dan blijken het echte Fine PhotoArt schilderijen te zijn. Veel van haar werken stralen overdag rust en sfeer uit maar komen, als het schemerig en donker wordt, helemaal tot leven.
Katja noemt haar werken Kats Originals. Het zijn alle Art Giglee gecertificeerde unieke exemplaren, die in limited edition worden uitgegeven.
Oftewel  gecertificeerde Fine Art PhotoRag prints op alu-Dibond 4 mm.
Alle verbonden aan een officieel  Art Giglee certificaat, dat een levenslange garantie waarborgt: Art Giglee Certified

Katja zegt zelf:" Van jongs af aan schilder ik al met olieverf en teken ik met krijt, maar in 2000 ben ik daarnaast begonnen met fotograferen. In navolging van mijn vader, die al jarenlang met veel passie fotografeert, kreeg dit virus ook vat op mij. Hoewel mijn foto's mooi waren, was het resultaat nooit precies wat ik voor ogen had. Het liefst zou ik ze schilderen. Ik wilde dat mijn foto's precies zo werden als ik ze in mijn hoofd zag, dat ze tot leven zouden komen. Daarom probeerde ik iets anders. Ik bleef fotograferen, maar klom daarna achter mijn computer. Ik begon te schilderen met het tablet van mijn pc. Om een idee te geven wat ik ervaar en zie als ik mijn foto's maak ben ik bij mijn werken tekstjes gaan schrijven. Ik hoop zo de kijker mee te  nemen op mijn reis van de foto in mijn hoofd, tot het uiteindelijke kunstwerk aan de muur.

Ik schilder en teken dus nog steeds, maar nu niet meer met olieverf of krijt".

U vindt alles terug in de naam: Katsphotoart

Ik hoop dat u ervan geniet!  

Vriendelijke groet, Katja Koevoet